U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gevulde avocado's met duchesses

20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1½ verpakking Aviko Pom’ Duchesse (750 g)
  • 2 kleine rode uien
  • 225 g hamreepjes
  • 225 g maïs uit blik
  • 225 g kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1½ pot salsa (230 g, medium pikant)
  • 6 avocado’s
  • 100 g geraspte cheddar of jong belegen kaas
  • ½ bosje koriander
  • Ovenschaal of bakplaat (34 x 36 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snipper de ui. Meng de ui met de hamreepjes, de maïs, de kidneybonen en 2 eetlepels salsa.
  • Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Leg de avocadohelften in de ovenschaal. Vul ze met het ham-bonenmengsel. Bestrooi met de kaas.
  • Druk op elke avocado 1-2 duchesses. Leg de rest van de rozetjes tussen de avocado’s.
  • Bak de gevulde avocado’s in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • Leg de avocado’s met de duchesses op een schaal. Hak de koriander grof en bestrooi de avocado’s ermee. Serveer met de rest van de salsa.
  • Minder bekend, maar ontzettend lekker zijn avocado’s uit de oven. Warm worden ze extra intens van smaak. Met een Mexicaanse vulling en getopt met krokante duchesses is dit een heerlijke avondmaaltijd. De gesmolten kaas zorgt dat de rozetjes stevig op de avocado’s blijven zitten.
  • Tip: Vervang de hamreepjes eens door 150 gram rul gebakken gehakt. Liever vega? Vervang dan de hamreepjes door 100 gram zachte geitenkaas.
  • Tip: Sommige avocado’s hebben maar kleine holtes om te vullen. Verdeel de vulling dan ook royaal over het snijvlak van de avocado. Snijd eerst een plakje van de onderzijde, zo blijven de avocado’s stabiel staan

Benodigd product

Benodigd product: Bistro Pom’ Duchesse